top of page

"Er du helt sikker??" -- om å kanalisere for første gang

Det var tydelig at hun ikke hadde noe særlig tillit til det jeg fortalte. Og det var kanskje ikke så rart, i og med at jeg aldri hadde kanalisert noe før i hele mitt liv.

Foto av Tina Witherspoon

Det var en sen kveld for omkring tjue år siden. Jeg jobbet med organisering av alternativmessene, og en masse invitasjoner skulle sendes ut til utstillere (i posten, ja, vi gjorde dét den gangen:). Min kollega hjalp meg med å pakke invitasjonene i konvolutter. Hun hadde jobbet en stund med kanalisering, og deltatt på en av TV-Norges TV-satsinger om klarsyn. Selv hadde jeg riktignok jobbet som healer i noen år, men ikke med slikt som hun jobbet med :)


Mens vi satt der og pakket fikk jeg en innskytelse.

"Kan jeg få prøve å kanalisere for deg?"

Hun så mistroisk på meg, men landet på et: "Ja, det kan du vel..."

Jeg visste ikke helt hva jeg skulle gjøre, men forberedte meg slik jeg pleide å gjøre før en healing. Med å be om det høyeste beste for henne, og hvis jeg kunne stå til tjeneste på noen måte...


... og plutselig var det akkurat som om noen fysisk sperret opp det venstre øret mitt. Videt ut øregangen. Rent fysisk. Jeg fornemmet en glitrende skikkelse på min venstre side. Nølende begynte jeg å fortelle hva jeg så, og ikke minst, hva jeg hørte i mitt venstre øre. Budskapet var -- hold deg fast -- at dette var en ekstraterrestial guide som hadde prøvd å få kontakt med min kollega over lang tid uten å lykkes. Han ville gi henne noen spesifikke råd i forhold til hennes livssituasjon.


Foto av Greg Rakozy

Kollegaen min var meget skeptisk, og stilte mange kontrollspørsmål. Jeg ble selvfølgelig nervøs, og mistet kontakten noen ganger. Men heldigvis var denne min første kontakt fra den andre siden av det mer insisterende slaget, så han fortsatte å snakke til meg til jeg kom inn på sporet igjen.


Etter en lang stund hadde min kollega fått nok informasjon til at hun kunne konkludere med noe. Budskapet var noe hun ikke hadde villet høre, og derfor heller ikke åpnet for. Denne guiden var kommet inn i livet hennes nå for å hjelpe henne i tiden fremover.


I årene etter dette har jeg fortsatt å utforske fenomenet. Det var ofte mitt venstre øre de henvendte seg til. Fremdeles er det slik at jeg kan få en plutselig fornemmelse i venstre øre, og da vet jeg at det er noen som prøver å få min oppmerksomhet. Skjer det under en samtale med en klient er det gjerne et budskap fra den andre siden til den personen. Skjer det når jeg er alene er det budskap til meg.


Kanalisering betyr jo egentlig bare at man er en kanal for noe. I spirituelle kretser betyr det ofte at man kanaliserer en bestemt entitet. Som Esther Hicks, som kanaliserer Abraham. Jonette Crowley som kanaliserer Mark. Og norske Leif Haavik som kanaliserer Iliuka.


Jeg har ikke én bestemt entitet jeg kanaliserer. Foreløpig, i hvert fall :) Jeg ber alltid om at det høyere selvet til den jeg snakker med styrer hva som skal skje. Det kan komme så mangt igjennom. Og det kan være indre aspekter av det mennesket - som et indre barn eller en fortrengt side. Eller det kan være andre energier, som en sjel på den andre siden, guider eller naturelementer.


Foto av Rajat Verma

Noen ganger har jeg følt at sjelene til noen som var relativt kjent mens de levde her på jorden, har tatt kontakt med meg. Da har jeg tatt en ekstra klype salt med når jeg har kanalisert budskapet. Vært den skeptikeren overfor meg selv, som min kjære kollega var, den gangen for alle de årene siden. "Er du helt sikker??" Det har også medført å se på egne blokkeringer og mindreverd ("de ville da vel ikke ta kontakt med meg") ... og andre trossystemer som kan være til hinder for kommunikasjonen.


Som akademiker har jeg også en slags distanse til fenomenet, selv om jeg lever midt oppi det. Det betyr at jeg alltid har en slags "risikovurdering" med meg når det gjelder å handle på det som kommer igjennom. Og hvordan jeg uttrykker meg overfor andre. Det er et svært personlig landskap man trer inn i, og det gjelder å holde bakkekontakt, ydmykhet og balanse, og ikke bli for ivrig. Dobbeltsjekke og trippelsjekke.... samtidig som år med trening også kan gi tillit til navigasjonssystemet og budskapene. En risky balansegang hvor det gjelder å holde seg våken.


Kanskje har du også erfaring med kanalisering. Kanskje skjedde det, som for meg, brått og overraskende, eller kanskje har du alltid hatt evnen fremme i bevisstheten. Universet har mange dimensjoner. Og for en spennende reise det kan være å navigere gjennom disse dimensjonene, og oppleve møter og synkronisiteter.
33 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page