top of page

Vision board og manifestering

Da jeg var student hadde jeg som så mange andre ikke særlig god råd. Jeg hadde flyttet inn på ny hybel, og hadde lyst til å feire bursdagen min to uker senere. Problemet var bare at jeg ikke hadde noen sofa; ingen steder hvor folk kunne sitte.

I et gammelt ukeblad fant jeg et bilde av den sofaen jeg ønsket meg, og hang det opp over skrivebordet mitt; en beige hjørnesofa. Men så var det jammen en hvit treseter jeg likte også. Begge var fine. Tenk om jeg kunne fått én av dem! Jeg hang opp bildene til inspirasjon, og satte i gang med Finn-søk. Ingenting. Alt var enten for dyrt, eller for mange mil unna. Sukk! Det hadde vært så hyggelig å kunne invitere folk på besøk og feire dagen min. Etter som dagene gikk ble jeg ganske lei meg, men fortsatt å titte på Finn hver kveld. Plutselig. En dag. Der var den! Beige og fin, en hjørnesofa til en slikk og ingenting. Jeg fikk med meg en venn med bil og tilhenger. Mens vi var på vei for å hente sofaen pep mobilen min. Det dukket opp en annen annonse på Finn-søket mitt. Den hvite treseteren. Under Gis bort. Samme kveld var begge sofaene plassert, hjørnesofaen i stuen og treseteren i en lesekrok borte ved vinduet. Perfekt! Jeg kikket storøyd på bildene som hang på veggen. Nøyaktig de samme sofaene. Og jeg som hadde tenkt at én av dem ville være flott, eller bare en som lignet på en av dem. Jeg kunne nesten ikke tro det. VISION BOARD ELLER ESKE Denne opplevelsen satte meg på sporet av vision boards. Du har kanskje hørt om det? Det er som en slags collage, hvor du samler bilder og ord som representerer det du ønsker deg. Nå for tiden går det an å lage dem digitalt også, men jeg liker å sitte og klippe og lime, se hvordan fargene passer sammen, og henge det opp på et privat sted der jeg bor. Privat, fordi drømmer trenger tid til å gro seg store før de presenteres for verden, er min erfaring. Som frø som ligger under jorden og spirer, før de når opp i solen og blir planter som alle kan se.

En gang brukte jeg en eske i stedet for en vegg-collage. Jeg limte et fint bilde på lokket av den, og skrev: "Det er som er i denne esken, ér!" Etter å ha fylt boksen med en slags ønskeliste i form av utklipp fra ulike blader, satte jeg den i klesskapet og glemte den. Over ett år senere kom jeg over den mens jeg lette etter noe annet. Jeg smilte skjevt da jeg så hva jeg hadde skrevet på lokket, og forventet ærlig talt å bli litt flau over å se på ønskene mine, som jeg nå hadde glemt. Men da jeg åpnet esken og så gjennom bildene måtte jeg sette meg ned. Hver. Eneste. Ting hadde skjedd i løpet av det siste året. Selv opplevelser som jeg hadde trodd var langt utenfor min rekkevidde. Disse to manifesterings-eksemplene viste meg at det var mulig. I årene etterpå er det ikke alle ting og hendelser på vision boardene mine som har skjedd, det skal sies. Men brorparten. Og noen ganger føler jeg at jeg blir vist en annen retning enn dit jeg trodde jeg ville. Hva er det det gamle ordtaket sier: "Vær forsiktig med hva du ønsker deg. Det kan hende du får det!" :-D NYTTÅRS-BOARD De siste årene har jeg brukt 1. nyttårsdag til å lage en vision board for året som kommer. Jeg har aldri vært noen fan av nyttårsforsetter. Nyttårs-vision-board, derimot -- ja, det er noe for meg. Jeg tenner lys, hører på inspirerende musikk, inviterer engler og hjelpere til å være med i prosessen, og skaper et bilde med de verdiene, hendelsene, følelsene og tingene jeg åpner meg for i det nye året. Den jeg laget 1. januar i år henger over sengen min. Og jeg er flabbergasted over noen av tingene som har skjedd allerede. Særlig noen av elementene jeg egentlig bare limte på som pynt. Og så viser de seg å ha en symbolsk betydning langt bortenfor det jeg hadde forestilt meg. Men det får bli en historie for en annen gang :-) Drømmene må jo få fred til å vokse! Har du opplevd å manifestere noe du ønsket deg i livet?


33 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page